Eğitimlerimize katılan herkesin güvenli şekilde gerçek yangın koşullarını tecrübe etmesine ve teknik bilgi ve becerisini geliştirmesine odaklanıyoruz. Bunun için eğitimlerimizde güvenli ve çevreye duyarlı Yangın Eğitimi Simülatörleri kullanıyoruz. Eğitime katılan her çalışan gerçek yangın koşullarını tecrübe etmekte ve çevreye duyarlı yangın söndürücü kullanmaktadır. Tüm eğitim materyalleri (Yangın Simülasyon Cihazı, Yangın Tüpleri, LPG Tüpü) tarafımızca sağlanmaktadır.

Geniş katılımlı Yangın Tatbikatlarınızda kullanmak üzere Y.E.S. Yangın Eğitim Simülatörlerini sizlere kiralıyoruz.

İstanbul’un yanı başında Tekirdağ ili Çorlu, Çerkezköy, Ergene ilçelerinde, Avrupa Serbest Bölgede, Velimeşe OSB’de ve çevre illerde (İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne)   yangın eğitimleri düzenliyoruz, senaryolu yangın tatbikatlarınıza birden çok yangın simülasyon cihazı ile destek sağlıyoruz. Çerkezköy’de Yangın Eğitimlerini talep üzerine tesislerinizde veya Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Eğitim salonunda gerçekleştiriyoruz.

Yangın Eğitimlerini Çorlu’da Sanayi ve Ticaret Odası Eğitim salonunda veya talep halinde tesislerinizde gerçekleştiriyoruz.


İstanbul illinde Esenyurt, Silivri, Hadımköy ve Beylükdüzü ilçelerinde yangın eğitimleri ve tatbikatları düzenliyoruz. Yangın eğitimlerimiz pratik ve güvenli müdahale teknikleri içermekte, çalışanların ve bina sakinlerinin kısa süre içinde karar verip güvenli şekilde müdahale etmesini amaçlamaktadır.

Esenyurt’ta Yangın Eğitimlerini tesislerinizde gerçekleştiriyoruz. Yangın eğitimlerinde çevreye duyarlı yangın eğitim tüpleri kullanıyoruz.

Talep halinde Silivri’de yangın tatbikatlarınıza birden çok yangın simülasyon cihazı ile destek sağlıyoruz.

Hadımköy’de Yangın Eğitimlerinin tüm malzeme hazırlıkları ve tedariki tarafımızca gerçekleştirilmektedir.

Beylikdüzü’nde Yangın Eğitimine katılan herkesin güvenli şekilde gerçek yangın koşullarını tecrübe etmesini ve söndürücü kullanmasını sağlıyoruz.

Fire Training Simulator
Yangın Eğitici Eğitimi
Yangın Eğitim Simülatörü
Çorlu Yangın Eğitimi

Yangın Eğitici Semineri - Çerkezköy OSB
Beylikdüzü Yangın Eğitimi


YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNDE UZMAN GÖRÜŞLERİ

Prof. Dr. Kılıç A., İTÜ Öğretim Üyesi, izocam.com.tr, Söyleşi

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, “Önlemler alındığı takdirde yangının çıkması önemli değil, önemli olan çıktığı anda söndürülmesinin sağlanmasıdır” diyor. Yangın güvenliği konusunda yolun başında olduğumuzu belirten Prof. Dr. Kılıç, yangın güvenliğinin sadece yönetmeliklerde yer almasının yeterli olmadığını dile getiriyor.

Yangın güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak bir tesiste ne gibi eğitimlerin verilmesi gerekiyor? Çalışanlar ve yetkililerin nasıl eğitilmesi gerekiyor?

“Eğitimleri, sistemlere göre birkaç grupta ele alıyoruz. Birincisi, yangının çıkmaması için yapılacak işlemlerle ilgili eğitimlerdir. Yangının çıkmaması için nelere dikkat edilmesi gerekir? İkinci grup eğitimler ise, yangın çıktığı zaman nasıl hareket edileceğiyle ilgili eğitimlerdir. Tesisteki ya da ticari yapıdaki yetkilinin, yangında paniğe kapılmadan nasıl müdahale edeceği ve insanları nasıl tahliye edeceğiyle ilgili eğitimler bu grupta yer alır. Üçüncüsü, sistemlerin bakımıyla ilgili eğitimleri içerir. Yangının ne zaman, nerede ve nasıl çıkacağı belli olmadığı için sürekli olarak kurulan sistemin çalışır durumda olması gerekir. Bu konuda bakım eğitimi verilmelidir. Konuyu bilen teknik personelin olması, bakım esaslarının yerine getirilmesi ve sistemin test edilmesi gerekir. Bu üç eğitim grubu da uygulanırsa, eğitim tamamlanmış olur. Yangının çıkmamasıyla ilgili önlemler, aslında o yapıdaki ya da tesisteki herkesle ilgilidir. “

Bu eğitimlerin alınması yasal olarak zorunlu mudur?

“Aslında bu eğitimler zorunlu eğitimlerdir. Zorunluluk, yasal olarak genel bir ifadeyle belirtilmiştir. Yılda bir kez tatbikat yapılması, sistemlerin her yıl bakımının yapılması ve test edilmesi gerekir. “

Berkdemir C. , Bursa B. Belediyesi İtfaiye Amiri, TÜYAK Bildiriler Kitabı, 2015

“Yangın eğitimi diğer eğitimlerden oldukça farklı bir eğitim yapısına sahiptir. Yangın eğitiminin bu farklılığı öncelikle eğitimin “koruyucu hekimlik” gibi yangının çıkmamasına yönelik olması, sonrasında ise gerçek bir yangınla karşılaşıldığında bütüncül doğal düşünme biçimiyle, yangın sahasındaki teknik bilginin kısa zamandaki karar verme tutarlılığıyla aynı seviyede olmasıdır. Aksi takdirde bireyin kararsızlığı korku ve paniğe yol açabilmektedir.

Yangın eğitiminin bir diğer farklılığı ise bu bilginin kullanım sürekliliği olmadığı için unutulmaya yüz tutmasıdır. Dolayısıyla Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ‘te belirtildiği üzere, yangın eğitimi ve tatbikatlarının her yıl yenilenmesi gerekmektedir. Yangın güvenliği ve eğitimi konusunun gelişen bilim, teknoloji ve endüstrilere göre yeniden ele alınması gerekmektedir.”